17. siječnja 2021.
GLAS OTOKA LOŠINJ

FOTO Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Malom Lošinju pristupilo 48 darivatelja

U Odgojnom domu u Malom Lošinju ovoga petka 04. prosinca održana je četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Akciji je pristupilo 48 darivatelja od 55 koliko je planirano, od kojih je 10 žena i 38 muškaraca. Uspješno je dao krv 41 darivatelj, od toga je 8 žena i 33 muškarca, a odbijeno je njih 7, od toga su 2 žene i 5 muškaraca, uglavnom zbog nedostatka željeza u krvi i manjih zdravstvenih poteškoća. Zabilježena su i tri nova darivatelja; Domagoj Gadža, Vinka Jovanić i Nika Koprivnjak. Vrijedno je napomenuti da je Anica Šestak Jureša dala krv čak 54. puta, a Jurica Baljak i Steno Vidulić 50. puta.

“Svim darivateljima koji su pristupili akciji darivanja, unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji, iskrene zahvale za dobrotu i hrabrost. Ovu akciju smatramo uspješnom”, poručili su iz Gradskog društva Crvenoga križa Mali Lošinj.

Sljedeća akcija je u Cresu, 11. prosinca, od 12,00 do 18,00 sati, u prostoru Odgojnog doma Cres (Jadranska obala 15).

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.