17. siječnja 2021.
Foto: Facebook
POLITIKA

Silvija Kocijan poslala poruku koja se neće svidjeti Ani Kučić

Silvija Kocijan, jedna od triju HDZ-ovih kandidatkinja za predsjednicu Gradskog odbora Mali Lošinj, ali koja je dobila najmanje glasova u prvome krugu, na svojoj Facebook stranici uputila je jasnu poruku konkurenticama Ani Kučić i Ružici Baumgarten.

Kako je istaknula u najnovijoj objavi, u nejavnoj kampanji koja se vodi u drugom krugu unutarstranačkih izbora za predsjednicu lošinjskog HDZ-a, oba tima se pozivaju na podršku njihovom kandidatu.

“Nisam niti jednoj kandidatkinji dala ili obećala podršku. Ako budem dala svoju podršku bilo kome to ću javno i objaviti. Kao što sam i cijelu kampanju vodila na jasan, javan i transparentan način, tako ću i odluku o tome hoću li i koga podržati objaviti na isti takav način”, jasna je Kocijan.

Kandidatkinja koja javno uz garancije prihvati program Silvije Kocijan, dobit će podršku. Podsjetila je na svjetonazorske temelje stranke koja promiče vrijednosti slobode, demokracije, pravne države, poštovanja temeljnih ljudskih prava, obiteljskih vrijednosti i solidarnosti, s odgovornosti koju ima kao najveća stranka na području Grada Malog Lošinja mora politički djelovati u skladu sa svojim zasadama i vrijednostima na jasan i predvidiv način.

Znajući da je Kučićka nedavno politički nezrelo i neprofesionalno istupila prozvavši medije u svojim demokratskim slobodama, također i HDZ-ovu koaliciju s ideološki suprotnim HNS-om, na što je Kocijan još prije prvoga kruga skretala pozornost, pretpostavka leži u činjenici da njezina podrška ne ide u tom smjeru. To potvrđuje prijedlogom na koji bi način HDZ trebao izaći na izbore, s listom formiranom na demokratski način na stranačkim tijelima, što je, kako podsjeća, suprotno od dosadašnjeg principa slaganja lista.

Vidljivo je to i u sljedećem iskazu.

“HDZ Malog Lošinja će, sukladno svojim statutarnim određenjima, promicati socijalno-tržišno gospodarstvo. Napustiti će dosadašnji neoliberalni koncept kojim se nekritički ispunjavaju svi zahtjevi velikog i netransparentnog investitora, a da se pri tome ne vodi računa o interesima cijele zajednice. Posljedica takve politike je smanjenje javnih prihoda po osnovi poreza na dohodak, komunalnih doprinosa, boravišnih pristojbi, smanjenje zaposlenosti i u konačnici i u nastavku negativnih demografskih kretanja. Nakon nesvakidašnjeg investicijskog buma kojemu smo svjedočili na otoku kao posljedice pogrešne politike imamo negativne gospodarske, društvene i demografske rezultate uz smanjenje javnih površina i umanjenje biološke raznolikosti”, tvrdi Kocijan i dodaje kako HDZ prvo treba zaustaviti takve negativne trendove i to može napraviti brzo i lagano.

“Za to je dovoljno samo prestati s dosadašnjom politikom”, poručila je jasno zaključivši da će podršku dobiti ona strana kojoj uz javne garancije bude prihvatljiv ovaj program i programske osnove.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.