16. siječnja 2021.
Foto: Sara Prgić / Glas otoka
GLAS OTOKA IZDVOJENO LOŠINJ

FOTO/VIDEO Triliano i Anamarija Francisković proslavili 50. godišnjicu zajedničkog života

Na današnji dan prije pedeset godina sudbonosno “da” izrekli su jedno drugome Lošinjani Triliano Francisković i Anamarija Francisković rođ. Morin.

Foto: Sara Prgić / Glas otoka

Zlatni pir uz prisustvo vjenčanih kumova u subotu 28. studenoga 2020. uveličali su svetom Misom u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju, koju je predvodio župni vikar, vlč. Filip Šabalja. Na istome mjestu davne 1970. godine slavljenike je vjenčao vlč. Antun Toljanić, nakon što su se 11 mjeseci ranije upoznali na novogodišnjoj zabavi.

Foto: Sara Prgić / Glas otoka

Triliano Francisković je proslavljeni hrvatski podvodni ribolovac, nekadašnji reprezentativac i osvajač brojnih trofeja u bogatoj podvodno-ribolovnoj karijeri dužoj od tri desetljeća, ali najveći i najvrijedniji mu je “ulov” zasigurno njegova životna partnerica iz Malog Lošinja, Anamarija Francisković, koja korijene vuče i sa susjednog otoka Raba. Dok je Triliano ostao skromno suzdržan, za Glas otoka je tajnu o održivosti pet dugih desetljeća braka otkrila Anamarija.

Foto: Sara Prgić / Glas otoka

“Uz Božju pomoć”, rezolutna je slavljenica koja je naglasila kako je prvenstveno bitna tolerancija, odnosno uvažavanje i razumijevanje između dvoje supružnika.

“Treba puno, puno razgovarati, to je izuzetno bitno, a jednako bih poručila i mlađim generacijama da se toga pridržavaju”, otkrila nam je Anamarija, inače majka četvero djece i nona troje unučadi. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, proslava je održana samo uz prisustvo bližih članova obitelji. Dodajmo k tomu da su Trilijanu i Anamariji blagoslove uputili župnik Malog Lošinja vlč. Robert Zubović i karizmatik vlč. Zlatko Sudac.

Čestitamo!

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.