17. siječnja 2021.
U osnovne škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija upisan jednak broj prvašića kao i prošle godine
Pixabay
HRVATSKA

Učenici će imati tjedan dana dulje školske praznike

Učenici osnovnih i srednjih škola imat će tjedan dana dulje zimske praznike, a s ciljem dodatnog suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, javlja Dnevnik.hr.

Zimski praznici trajali bi umjesto do 11. siječnja tjedan dana dulje – do 18. siječnja. Drugi dio zimskih praznika, ranije uveden zbog skijaške sezone, trebao je biti od 23. do 26. veljače, ali po novome tada bi se normalno održavala nastava.

”Cilj nam je ući čisti u drugo polugodište i smanjiti širenje zaraze koronavirusom”, objasnio je za Dnevnik.hr izvor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Očekuje se da će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana unatoč koroni biti pojačano kretanje građana, što uključuje i veća obiteljska okupljanja. Stoga je Ministarstvo odlučilo odgoditi povratak u školske klupe kako bi početak novog polugodišta bio s manje zaraženih i učenika i djelatnika u samoizolaciji.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.