17. siječnja 2021.
Foto: Vedran Morin (arhiva)
GLAS OTOKA

Upitno održavanje linije Mali Lošinj – Unije – Srakane – Susak?

Natječaj za odabir brodara koji će pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza na državnoj brodskoj liniji “310”, Mali Lošinj – Unije – Srakane Vele – Susak i obratno, zaustavljen je do daljnjeg, obzirom da je na dokumentaciju o nabavi izjavljena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Kao doznajemo, žalbu je podnijela trvtka Alveus Capital d.o.o., Rijeka, međutim žalbene razloge u ovoj fazi postupka Agencija ne može komentirati obzirom da se radi o upravnom postupku. Ono što se može potvrditi, je da je žalba izjavljena na dokumentaciju za nadmetanje. Nakon što Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave riješi po žalbi, rješenje će javno objaviti na svojim službenim stranicama.

Nastavak natječaja ovisi o trenutku donošenja rješenja DKOM-a

Ukoliko Državna komisija odbije ili odbaci žalbu ili obustavi žalbeni postupak, Agencija je obvezna odrediti novi rok za dostavu i objaviti ispravak poziva na nadmetanje te, ako je potrebno, ispravak dokumentacije o nabavi, što uključuje ispravak i ostalih podataka koji su nužni zbog izmjene roka za dostavu.

“U tom slučaju, Agencija je obvezna, postupajući po odluci DKOM-a, nastaviti postupak, izmijeniti dokumentaciju o nabavi u dijelu u kojem je zahvaćena nezakonitošću, odrediti novi rok za dostavu i objaviti ispravak poziva na nadmetanje ili odabranim natjecateljima poslati novi poziv na dostavu ponuda, na sudjelovanje u dijalogu ili na pregovaranje, ili poništiti postupak javne nabave ako postoje razlozi za poništenje. U oba slučaja naručitelj (ovdje Agencija) je obvezan rok za dostavu produljiti najmanje za onoliko dana koliko je preostalo od dana izjavljivanja žalbe do isteka prvotno određenog roka. Državna komisija mora donijeti odluku u roku od 30 dana od dana predaje uredne žalbe, ako u Zakonu nije drukčije određeno, a datum predaje uredne žalbe navodi u svojoj odluci”, tumače iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Je li upitno održavanje linije “310”?

Agencija u ovom trenutku traži odobrenje nastavka postupka javne nabave kako bi se mogao pravovremeno potpisati ugovor za daljnje održavanje linije “310”, odnosno kako ne bi došlo do prekida uslijed isteka postojećeg ugovora, koji traje do 31. prosinca tekuće godine, i nemogućnosti sklapanja ugovora za sljedeće razdoblje temeljem pokrenutog otvorenog postupka javne nabave. Naručitelj, u ovom slučaju Agencija navodi da su od dana izjavljivanja žalbe do isteka prvotno određenog roka za dostavu preostala 24 dana, te da se u slučaju produljena roka za dostavu ponuda ugovor ne bi mogao potpisati 31. prosinca radi primjene roka mirovanja od 15 dana.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.