24. siječnja 2021.
COVID19 POLITIKA

Općina Sutivan bračkom epidemiologu donirala antigen testove na COVID-19

Načelnik Ranko Blažević, u ime Općine Sutivan donirao je 500 vericifiranih antigen testova na COVID-19 virus bračkom epidemiologu dr. Nadanu Šeriću i voditelju ispostave Supetar Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Ovim brzim testovima će se olakšati i ubrzati rad bračkim zdravstvenim djelatnicima.

“Prednost ovih testova je ta što se mogu rabiti van laboratorija, skladište se na sobnoj temperaturi, rezultati testova su poznati nakon 15 minuta. U načelu testovi koji detektiraju antigene imaju nešto nižu osjetljivost (96.52%) u odnosu na molekularne testove . Stoga negativne rezultate antigenskog testa treba promatrati u kontekstu ostalih čimbenika, uključujući moguću prethodnu izloženost virusu, pojavnosti kliničkih simptoma, itd., a ako je rezultat dvojben, unutar nekoliko dana može se napraviti i molekularna dijagnostika na prisustvo SARS-CoV-2 virusa”, navodi se u objavi Općine Sutivan.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Dodjela božićnica Općine Sutivan za umirovljenike i osobe starije od 65. godina bez mirovine

Glas otoka

Obilježavanje godišnjice spomena na žrtvu Vukovara u Sutivanu

Glas otoka

U Sutivanu se postavljaju kameni spomenik boćanju i kameni model Sunčevog sustava

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.