16. siječnja 2021.
Foto: UPA Rostrum Split
GLAS OTOKA OSTALI

FOTO Ronilačke aktivnosti Udruge Rostrum iz Splita u arhipelagu Žirja i Kaprija

Članovi Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita organizirali su ronilačku akciju u organizaciji Diving Centra Tramonto na lokacijama u arhipelagu Žirja i otoka Kaprija.

Foto: UPA Rostrum Split

Najzvučniji zaron proveo se u subotu 14. studenoga kod otoka Žirja na olupini zrakoplova Junker Ju 87 “Stuka” iz Drugoga svjetskog rata, čiji obrisi su se počeli nazirati već s desetak metara dubine. Gotovo idealno pozicioniran na samome rubu braka, služi kao skrovište za brojne morske vrste, pa su članovi UPA Rostrum naišli i na murinu, tabinje, škarpine, a okolo “Stuke” i radoznale trljice. Motor od samog aviona naknadno je približen samoj olupini, a njegov čuvar, ugor bio je šarolikog raspoloženja kako mu se približavala grupa ronioca.

Foto: UPA Rostrum Split

Dan kasnije, nedjeljna grupa provela je zaron u blizini otoka Kaprije. Oba zarona obilježila je odlična vidljivost, i dok je subotnja grupa uočila broje ostatke i krhotine tegula, amfora, crjepova, te uživala na uronu okolo obližnjeg zida gdje su uočeni jastozi, zubaci, trlje, fratri i pokoja “žuta gorgonija”, drugi zaron za nedjeljnu grupu obilježile su brojne špiljice i procjepi prepuni života. Uistinu ispunjen vikend za ronioce. No, da to ne bi bilo sve, isti vikend su organizirani i zaroni u okolici Splita o čemu više u nekoj od budućih objava.

Foto: UPA Rostrum Split

Do tada uživajte u albumu na sljedećoj poveznici.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.