24. siječnja 2021.
POLITIKA

IZBORI U HDZ-u Dok je Kučićka ‘iznenađena’ odazivom, javnost se pita tko je Suščanima platio dolazak brodom

Nakon što je održan prvi krug unutarstranačkih izbora u HDZ-u, po završetku prebrojavanja glasova postalo je jasno da će se nova predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Mali Lošinj znati tek 06. prosinca.

U drugom krugu će se tako voditi neizvjesna borba između dvije kandidatkinje, Ane Kučić (119 glasova), aktualne gradonačelnice Grada Malog Lošinja iz tima dosadašnjeg predsjednika GO i još uvijek dogradonačelnika Ante Nedića, te Ruže Baumgarten (108 glasova) koju podržava stranačka Mladež. Zanimljivi su nekoliko dana nakon izbora novi medijski istupi u bliskim joj medijima Ane Kučić, u kojima izražava iznenađenost odazivom članova na unutarstranačkim izborima.

Naime, upravo ovih 11 glasova “prednosti” iz prvoga kruga simbolično demantiraju tu iznenađenost gradonačelnice jer je upravo vanrednom turom, odnosno brodom u vlasništvu Ivana Fabijanića (tim Kučić), koji je izabran za dopredsjednika GO, sa Suska dovezeno 11 članova, točno kolika je na kraju iznosila razlika između ove dvije kandidatkinje.

Stoga smo pitali gradonačelnicu i HDZ Mali Lošinj tko je financirao tu polazno-povratnu vožnju, ali odgovore do pisanja ovoga teksta nismo dobili. S obzirom kako se Ana Kučić i Anto Nedić vole dičiti transparentnošću, samim time je nejasno zašto nam nisu odgovorili. Javnost je ta koja želi znati tko je financirao brodsku vožnju tim članovima, koji su možda i presudni čimbenik u odabiru nove predsjednice. Odgovore ovoga puta javnost ne očekuje kako je to postao običaj “pljuvačnicom” na urednika Glasa otoka već prikazom ispostavljenog računa kao jedinim relevantnim dokazom. Jednako tako javnost nije upoznata s time da je Glas otoka HDZ-ovoj kandidatkinji Kučić poslao pitanja na koja nije odgovorila u zamoljenom roku prije održavanja prvoga kruga ovih izbora.

S druge, pak, strane, nepojmljivo je glumiti “iznenađenost” s odazivom birača, dok se paralelno s time organiziraju ture za njihov prijevoz. I ne, nije ovo “još jedna laž u režiji Glas otoka”, već još jedan činjenično potkovan tekst svjedočanstvom članova s famoznog broda.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

KUDA IDE GRADSKI NOVAC HDZ-ova čelnica Lošinja kao da živi u vremenu inkvizicije 15. stoljeća

Vedran Morin

Reagiranje Županije na neistinite navode gradonačelnice Malog Lošinja izrečene na sjednici GV-a

Glas otoka

AFERA ‘REVIZIJA I GRADSKI STANOVI’: Loše sluge loših gospodara i uspavana kvazi oporba

Vedran Morin

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.