16. siječnja 2021.
Press (arhivska fotografija)
GLAS OTOKA KORČULA

Gradska knjižnica “Ivan Vidali” nastavlja razvijati program ‘Pričom u sridu’

Gradska knjižnica “Ivan Vidali” u Korčuli, u okolnostima pandemije bolesti COVID-19, nastavlja razvijati program “Pričom u sridu“, u virtualnom obliku. Program se provodi u suradnji knjižničara s odgajateljima, roditeljima i članovima lokalne zajednice s ciljem razvoja čitateljske pismenosti i popularizacije knjižnice i njenih usluga.

GK “Ivan Vidali”

Aktivnosti na realizaciji programa započele su u listopadu 2018. u suradnji s Dječjim vrtićem Korčula, kao dio nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, s ciljem promicanje čitanja djeci naglas od najranije dobi. Pričaonice su održavane svake srijede s početkom u 10 sati, u prostoru knjižnice ili u dječjim vrtićima na području Grada Korčule. Odabrane priče čitaju knjižničarke i volonteri iz lokalne zajednice različite dobi i zanimanja te svojim primjerom ukazuju djeci na važnost čitanja.

U srijedu, 25. studenog, održana je prva virtualna pričaonica u okviru ovog programa. Iako ništa ne može zamijeniti druženje uživo, uspjela se uspostaviti dobra komunikacija i interakcija s djecom te uživanje u pročitanoj priči. Ove popularne pričaonice, nastavit će se održavati putem aplikacije ZOOM, pridržavajući se na taj način preporučenih epidemioloških mjera.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.