16. siječnja 2021.
Press
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Elena Puh Belci posjetila Savjetovalište Sigurne kuće Istra

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, što se obilježava danas, 25. studenoga, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila je Savjetovalište Sigurne kuće Istra. U ime Grada Pule donirala je zaštitne maske i rukavice te dezinfekcijska sredstva za sigurnost štićenica koja su u godini obilježenoj COVID-om 19 neophodna.

“Budući da se ove godine zbog epidemije ovaj dan neće ‘javno’ obilježiti, željela sam u ovo osjetljivo vrijeme pandemije osobno posjetiti Sigurnu kuću Istra i Savjetovalište te koristim priliku da podsjetim kako nasilje nad ženama nije problem jedne žene ili samo jedne obitelji, nego društva u cjelini i treba mu se pristupati na svim razinama u cilju sprječavanja. Time odašiljemo snažnu poruku kako nasilje nad ženama i nasilje uopće imaju nultu stopu tolerancije”; rekla je Puh Belci prilikom posjete.

Koordinatorica Sigurne kuće Istra Jadranka Černjul uz prigodne riječi dobrodošlice i zahvale na posjeti istaknula je da se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama tradicionalno obilježava kako bi se skrenula pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama u društvu.

“Zahvalni smo što sve uključene službe rade koordinirano u slučajevima nasilja nad ženama u obitelji, a kada pronađu smještaj u Sigurnoj kući Istra naše stručne službe preuzimaju daljnje osnaživanje i pružanje neophodne psihološke potpore i ženama i njihovoj djeci. Osjetljiv je to i kompleksan posao koji radimo nesebično i svaki nam je spašen život motivacija da idemo dalje tim putem“, rekla je Černjul.

U zadnjih 18 godina u Hrvatskoj su ubijene 362 žene što znači čak 20 žena godišnje. U Istri je u zadnjih 15 godina ubijeno 16 žena i čak 14 pokušaja ubojstva ili u 25 godina – ubijene su 23 žene i 17 pokušaja ubojstva.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.