Ilustracija: Pixabay
COVID19

Na području Splitsko-dalmatinske županije obavljen nadzor nad 163 ugostiteljska objekta

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u noći 21./22. studenog 2020. u cilju utvrđivanja provođenja Odluke Stožera Civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, obavili nadzor rada u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Kako je izvijestila PU splitsko-dalmatinska, obavljenim nadzorom u 10 ugostiteljskih objekata utvrđene su nepravilnosti u radu zbog prekoračenja radnog vremena, o čemu će se podnijeti izviješća nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite.

U jednom ugostiteljskom objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena, zatečeno je 130 gostiju. Prema jednome muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. O svemu ostalom utvrđenom izvijestit će nadležni Državni inspektorat, Stožer Civilne zaštite i Općinsko državno odvjetništvo.

Na drugoj lokaciji, u manjem ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je 66 gostiju, a zbog kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona kada se na sinjskom području udaljio iz doma unatoč određenoj COVID mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavljenim nadzorom rada, u suradnji s Državnim inspektoratom, u 10 ugostiteljskih objekata utvrdila je nepoštivanje navedene Odluke u smislu rada do 24 sata, a Državni inspektorat je za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja. Također je o utvrđenim kršenjima Odluke izvješten i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)