Press (PU PGŽ)
GLAS OTOKA KRK

U Krku održana policijska akcija podizanja svijesti javnosti o problemima ovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim postajama organizira niz aktivnosti u cilju podizanja svijesti javnosti o problemima ovisnosti.

Tako su građani Krka imali priliku jučer saznati više informacija na ovu temu na info punktu što je priređen na Obali hrvatske mornarice u gradu Krku. Policijski službenici Policijske postaje Krk Jasmina Zmajla i Ante Bilić Pavlinović su kroz razgovor s građanima podijelili korisne savjete pritom naglasivši koliko je štetnosti raznih vrsta ovisnosti za svaku osobu, posebice mlađu populaciju, ali i za obitelj te zajednicu u cjelini uputivši ih i na nadležne institucije gdje se mogu javiti za pomoć ukoliko se susreću s tim problemima.

Tijekom navedene aktivnosti službenici su i podijelili više desetaka informativnih letaka i edukativnih materijala čiji je sadržaj usmjeren na prevenciju zlouporabe droge, alkohola i drugih ovisnosti te njihovog prepoznavanja i pravovremenog djelovanja.

Inače, “Mjesec borbe protiv ovisnosti” u Republici Hrvatskoj obilježava se od 15. studenoga do 15. prosinca s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja javnosti na probleme raznih vrsta ovisnosti, naročito alkohola i droga i poticanja na poduzimanje zajedničkih aktivnosti u suzbijanju ovog problema.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)