Foto i tekst: Martina Lazar
IZBOR UREDNIKA RECEPTI

RECEPT ZA VIKEND Rolada od badema i limuna

Ostalo mi je nekoliko bjelanjaka od torte koju smo ranije objavili, a kako sam u međuvremenu probala džem od limuna koji me oduševio, odmah sam smislila ovaj recept koji sam s nestrpljenjem isprobala.

Biskvit je lagan, nježan, prozračan, sočan, a krema i pekmez savršena dopuna bademima. Toplo preporučujem svima koji vole citrusne note u kolačima.

Biskvit:

8 bjelanjaka miksati sa 8 žlica šećera u čvrst šaum. Dodati 2 žutanjka i kratko promiksati. Špatulom umiješati 7 žlica mljevenih badema i 2 žlice brašna. Biskvit izliti u pleh veličine pećnice na papir za pečenje, poravnati i peći na 180 stupnjeva, 15- 20 minuta, dok ne požuti. Vrući biskvit zajedno s papirom zarolati i ostaviti da se ohladi.

Krema:

250 g mascarponea, 100g secera u prahu, koricu i sok od jednog limuna izmiksati. Posebno izmiksati 3 dl slatkog vrhnja do pola, dodati u smjesu sa sirom i miksati da se sastojci povežu.

Ohlađen biskvit pažljivo odvojiti od papira, namazati sa 3-4 žlice marmelade od limuna, rasporediti kremu, zarolati i ukrasiti po želji.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)