Foto: mycroatiacruise.com
COVID19

Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Vela Luka

Prema podacima prikupljenima od strane Županijskog stožera civilne zaštite, na području Općine Vela Luka na dan 20. studenog je 17 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi bliski kontakti zaraženih osoba su epidemiološki obrađeni i utvrđena im je mjera samoizolacije.

U Domu zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka testiranja će se vršiti i sljedeći tjedan i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u 15 sati. U Specijalnoj bolnici Kalos i Domu za starije osobe Vela Luka postupa se prema uputama nadležnih tijela i Ministarstva zdravstva.

Dječji vrtić Radost Vela Luka radi uz poštivanje svih epidemioloških mjera dobivenih od HZJZ i MZO. Rad u vrtiću odvija se na način da:

▪️Roditelji ne ulaze u zgradu vrtića, dijete predaju odgajatelju na ulazu i roditelji u predviđene tablice upisuju temperaturu djeteta
▪️Svaka odgojna skupina je u svom prostoru, sa svojim odgajateljima, ne miješaju sa ostalim skupinama.

Nastava u Osnovnoj školi se održava u školi te se trenutno devet učenika nalazi u samoizolaciji, ali nema razrednog odjela koji se nalazi u istoj.

U Srednjoj školi od samog početka školske godine nastava se održava po B modelu (mješoviti model) te je organizirana na način da svaki tjedan po jedan razredni odjel nastavu prati na daljinu ili online. Nastavnici i učenici koji su u izolaciji nastavu održavaju online. Jedan razredni odjel i dvanaest učenika Srednje škole nalazi se trenutno u samoizolaciji.

Načelnica Katarina Gugić u utorak, 17. studenog, prisustvovala je online sjednici Županijskog stožera civilne zaštite na temu trenutačne epidemiološke situacije na području Dubrovačko-neretvanske županije te plana aktivnosti za predstojeće razdoblje. Iščekujući nove Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i s obzirom na porast broja zaraženih u našem mjestu i na otoku Korčuli, ali i na pogoršanje epidemiološke situacije u cijeloj državi, apeliramo na mještane da se ponašaju odgovorno i drže propisanih protuepidemijskih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)