Ilustracija: Pixabay
COVID19

Veliki porast novozaraženih na kvarnerskim otocima

U Primorsko-goranskoj županiji danas se bilježi rekordni broj od 287 novozaraženih osoba, a 70 osoba je ozdravilo.

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo trenutno je na području županije 1704 aktivnih slučajeva bolesti Covid 19. Udio zaraženih osoba u populaciji starijih od 65 godina u ukupnom broju je 16 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti u odnosu na jučerašnji dan porastao je za 11 i iznosi 91. Od tog broja na respiratoru je 10 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, umrle dvije osobe.

Veliki je broj novozaraženih i na kvarnerskim otocima. Cres tako bilježi 8 novih slučajeva, Mali Lošinj 9, Rab 5 i Lopar 1, te su na Krku 3 nova slučaja u Baškoj, grad Krk 14, Malinska i Punat jedan, Omišalj dva i Vrbnik 9.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, poručuje Stožer civilne zaštite RH.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat možete dobiti sve informacije o koronavirusu. Također, informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici koronavirus.hr.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)