Press
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Primorsko-goranska županija izdvojila 750.000 kuna za KBC Rijeka

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i v.d. zamjenice ravnatelja KBC-a Rijeka, Vladimira Vuletić, potpisali su Ugovor o sufinanciranju Kliničko-bolničkog centra Rijeka. Primorsko-goranska županija osigurala je ukupno 750.000,00 kuna za ulaganja u objekte KBC-a.

Kako je istaknuo župan, ovo je nastavak pomoći bolnici u ovim otežanim proračunskim uvjetima.

“S ovih 750.000,00 kn ukupna razina pomoći KBC- u Rijeka kroz zadnjih pet godina iznosi oko 10 milijuna kuna“ rekao je župan koji se još jednom zahvalio svom medicinskim osoblju, kao i svim djelatnicima KBC-a na ogromnom zalaganju u ovim izazovnim pandemijskim vremenima.

V.d. zamjenice ravnatelja Vladimira Vuletić zahvalila se Primorsko-goranskoj županiji što konstantno prepoznaje potrebe KBC-a te istaknula kako će se ovim sredstvima sufinancirati radovi na zamjeni dotrajalog neispravnog električnog dizala u zgradi na lokalitetu Sušak, u kojoj se nalazi Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku i Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu. Na taj način, rekla je, olakšat će se pristup pacijentima što je posebno važno za osobe koje imaju otežane mogućnosti kretanja. Pored toga, dio sredstava usmjerit će se za nužne sanacijske radove na Klinci za radioterapiju i onkologiju, lokalitet Rijeka kako bi se ovoj najosjetljivijoj skupini bolesnika boravak u bolnici učinio što ugodnijim.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)