Fotografija: Vedran Morin (arhiva)
POLITIKA

Kakva neodgovornost: Donijeli odluku o najmu gradskih stanova, a nove najmoprimce nitko tjednima ne kontaktira

Na 29. sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja održanoj u petak 30. listopada prihvaćena je Odluka o davanju suglasnosti na dodjelu gradskih stanova u najam.

Na sjednici je tom prilikom izrečeno deset imena budućih najmoprimaca, koja su se po prijedlogu gradonačelnice Grada Malog Lošinja Ane Kučić našla na toj novoj listi. Od sjednice GV-a je prošlo 20 dana, a još više od Odluke Ane Kučić da se prethodna Lista prvenstva za najam stanova poništi zbog nepravilnosti te da samoinicijativno predloži nova imena. Sjednici Gradskog vijeća prethodilo je priopćenje Grada Malog Lošinja u kojemu je između ostaloga stajalo da su, zbog svoje iznimne obiteljske situacije, ta imena prioritet za rješavanje stambenog pitanja.

Podsjetimo, Člankom 24. Odluke o davanju suglasnosti na dodjelu gradskih stanova propisani su slučajevi u kojima se stan u najam može dati izvan Liste prvenstva te je točkom 5. stavka 1. propisano da gradonačelnik može dodijeliti stan u najam izvan Liste prvenstva u posebno opravdanim slučajevima uz suglasnost Gradskog vijeća. Krajem 2019. godine, na temelju navedene Odluke raspisan je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva radi utvrđivanja liste prvenstva za davanje stanova u najam te je izrađen Prijedlog liste, na koji je dostavljen velik broj primjedbi, ne samo pismenih već i usmeno priopćenih.

Dana 8. studenog Grad Mali Lošinj reagirao je na članak objavljen dan ranije, u kojemu smo skrenuli pozornost na činjenicu da novi vlasnici gradskih stanova još uvijek nisu kontaktirani. U odgovoru gradske uprave se navodi kako su nove stambene zgrade spremne za useljenje, te da slijedi priključene na elektroenergetsku mrežu i telefonske linije.

“Deset obitelji za koje je Gradsko vijeće na svojoj sjednici dalo suglasnost za rješavanje stambenih pitanja nisu mogli biti kontaktirani prije te iste sjednice jer bi to značilo prejudiciranje odluke Gradskog vijeća. Procedura je sasvim jasna i kao takva je u potpunosti ispoštovana. Nakon navedene odluke i suglasnosti Gradskog vijeća, pristupilo se svim daljnjim aktivnostima glede dodjele stanova kako kadrovima tako i obiteljima za koje su vijećnici dali suglasnost”, priopćili su prije jedanaest dana iz Grada Malog Lošinja.

Kako doznajemo, nakon što smo objavili to priopćenje, na pismene upite i pozive upućene prema Gradu od strane dijela budućih najmoprimaca – iz gradske uprave nitko ne odgovara! Iako su ti ljudi sad već na rubu strpljenja i u strahu da bi se odluka Grada mogla ponovno izmijeniti, u gradskoj upravi posljednjih se dana bave pisanjima Glasa otoka, dok Gradonačelnica istovremeno nema vremena za ove ljude, a koji još uvijek nisu formalno upoznati s činjenicom da su njihova imena bila predmet rasprave na sjednici Gradskog vijeća. Da ovo ne bude jedini apsurd u cijeloj priči, potrebno je podsjetiti na slučaj unatrag koje godine kada je obitelji iz Malog Lošinja težeg socijalnog stanja obećana dodjela stana od strane aktualne gradonačelnice Ane Kučić, koja i dalje čeka da se to obećanje izvrši.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nakon velikog propusta s listom, lošinjski HDZ učinio novi – izbacili hrvatskog branitelja

Vedran Morin

Doznajemo imena trinaestorice s liste lošinjskog HDZ-a i koalicijske partnere

Vedran Morin

FOTO U Malom Lošinju održan HDZ-ov predizborni skup, pogledajte kako su kršene mjere

Vedran Morin