Foto: Facebook
LOKALNI IZBORI POLITIKA

Silvija Kocijan (HDZ): ‘Neetično je učlanjivati članove bliske obitelji u stranku pred izbore’

Broje se posljednji dani pred unutarstranačke izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici u nedjelju, 22. studenoga, pa je i lokalna politička scena živnula. Jedna od kandidatkinja za predsjednicu Gradskog ogranka Mali Lošinj, Silvija Kocijan, reagirala je na svom Facebook profilu kako bi skrenula pozornost na poteze konkurentice joj za predsjednicu GO, gradonačelnice Grada Malog Lošinja, Ane Kučić.

Objavu Silvije Kocijan prenosimo u nastavku, u cijelosti.

“Tim koji je pompozno medijski objavio predaju svoje kandidature ne može se pohvaliti etičnošću. Novi birački popis je pokazao da je tim kandidatkinje Kučić upisivao u članstvo stranke svoju blisku obitelj, i to isključivo iz razloga da bi iskoristili biračko pravo na ovim izborima.

Naime, popis birača zaključen je 18. veljače 2020. godine. U novom Statutu HDZ-a propisano je da pravo sudjelovati, birati i biti birani na unutarstranačkim izborima imaju članovi koji su upisani u evidenciju članstva HDZ-a i koji su na dan njihovog raspisivanja podmirili svoje članske obveze za prethodnih 6 mjeseci. Učlanjivanje osoba pred same izbore možda je pravno i održivo, ali zasigurno nije etično. Slikovito se može reći da kandidatktinja Ana Kučić počinje ove izbore sa 41 glasom, od kojih niti jedan ne bi mogao glasati da se izbori nisu prekinuli zbog pandemije koranavirusa.

U nastavku prekinutih izbora glasat će i one osobe koje na dan raspisivanja izbora nisu bili članovi stranke. Zbog toga pozivam dugogodišnje članice i članove HDZ-a da iskoriste svoje biračko pravo te da oni, a ne netko drugi izabere novo vodstvo stranke.”

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)