16. siječnja 2021.
Ana Kučić
Foto: Vedran Morin (arhiva)
IZBOR UREDNIKA IZDVOJENO KOLUMNE

Koliko košta obraz, gradonačelnice?

Kada se jedna deklarirana vjernica koristi lažima i besramnim napadima na novinara koji piše istinu, kao što to radi gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, čovjek se zapita jesu li takve osobe uopće sposobne upravljati tako odgovornom pozicijom. Srećom, tko se služi lažima ostane, prije ili kasnije, zapetljan u njima, a odgovornost se traži svugdje samo ne kod sebe. Bogu hvala, On sve vidi i On sve zna, pa se može skrivati od javnosti, ali ne od Njega.

> Reakcija Grada Malog Lošinja na vijest o Povjerenstvu jeftin je pokušaj da se dobiju izbori i napadne integritet Glasa otoka

Kada se Ana Kučić spustila tako nisko objavivši na svojoj Facebook stranici laž da Povjerenstvo nije otvorilo predmet protiv nje, iako smo na portalu prethodno objavili da nam je to potvrdila glasnogovornica, a kasnije i broj Predmeta, pitao sam se što je još sposobna učiniti. Izbori koje toliko silno nastoji dobiti, pa gazi po malom čovjeku koji se pošteno trudi zaraditi za kruh, proći će u nedjelju. A što poslije? Predmet koji je Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo protiv nje će i dalje ostati, a javnost, barem koja nije ideološki zatrovana, shvatit će da je lagala javno i k tome napala tamo nekog novinara. Točno je da su vam uvijek novinari krivi jer da nije tako, kakva bi tek to bila samovolja političara. Da je Glas otoka plasirao netočnu informaciju bili bismo sada predmet tužbe, ali Ana je jedini spas vidjela u toj otužnoj i krajnje bespomoćnoj objavi na Facebooku par dana prije vrlo joj bitnih izbora. O moru lažnih profila iza kojih stoji vojska simpatizera ne treba trošiti riječi, no nažalost po vas nekolicinu koji drmate Gradom ni to ne pomaže.

Puno je toga na što javnost očekuje odgovore i Glas otoka će nastojati osigurati ih, s Anom ili bez nje. Može gradonačelnica još ovih nekoliko mjeseci do lokalnih izbora sve svoje grijehe svaliti na mene kao urednika, ali Glas otoka ostaje, za nju je to više manje upitno. Zato se i pojavljuje nervoza kod simpatične nam Ančice. Upravo zato se trebala zapitati, je li mi ovo trebalo. Jednako što i mene pitaju, ali altruizam i pravednost su gadna stvar, jednostavno ih se čovjek ne može riješiti. I to je ono čega se Ana i njezin tim boje – neovisnog novinara koji ne ovisi o gradskom novcu ili nekom HDZ-ovom gazdi.

A što se tiče tog spornog “novca za koji sam se toliko borio”, pa i našem dragom župniku bi bilo drago, kako je sam rekao, da je katolička HDZ-ova vrhuška podržala portal vjerskog opredjeljenja, ali naši gradski oci imali su neke druge planove. Šteta što Ana već kada spominje gradski novac konačno ne objavi koliko plaća osobne PR objave novcem otočana i neke druge stvari? Ma koliko god gradonačelnica nastojala mene “poniziti”, negdje duboko sigurno stoji žal što nas se nije keširalo. No, ni to mene ne bi spriječilo da objavim vijest o “barskoj šori” one iste osobe koja kao drugi čovjek grada i dalje pljuje po svima gdje i kada stigne. Pa i po simpatičnoj Ani u tamo jednom objektu iza ribarnice. I nije to nikakvo “istraživačko novinarstvo” već činjenica od koje se ne može pobjeći ako to vidi i čuje pola grada. Za te stvari najmanje je kriv jedan novinar.

Vedran Morin, urednik portala Glas otoka

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.