Pixabay
HRVATSKA

Dani tehničke ispravnosti vozila od 23. do 28. studenoga

Hrvatski autoklub poziva vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti”, a koju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila.

Akcija vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provodit će se u razdoblju od 23. do 28. studenog ove godine. Tom će prilikom biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).

“U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis”, objavio je HAK.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Predstavljen projekt unaprjeđenja i snimanja tijeka vozačkih ispita

Glas otoka

HAK-ovi rezultati testa zimskih guma

Glas otoka

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora

Vedran Morin