Foto: dubrovniksungardens.com/
POLITIKA

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i o sustavu odvodnje otpadnih voda na Koločepu

U ponedjeljak, 16. studenog s početkom u 10 sati, u Velikoj vjećnici održat će se 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Na sjednici će se naći Prijedlog proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu s projekcijama za 2020. i 2023. Među 37. točaka Dnevnog reda naći će se i Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra radi izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda otoka Koločepa. Još ranije smo najavili donošenje odluke o timu Hitne medicinske pomoći na Elafitima, koji ovisi o prihvaćanju Proračuna Grada Dubrovnika.

“Radi se o nadstandardu koji je Grad Dubrovnik osigurao svojim građanima, stanovnicima Elafita, u trenucima kad je RH prestala financirati tu uslugu. Dubrovačko-neretvanska županija se tada izjasnila da ne može preuzeti obvezu financiranja tog tima te je slijedom događanja Grad Dubrovnik preuzeo financiranje. Dakle, Grad Dubrovnik je i u proračunu za 2021., posebno ovdje naglašavamo i u ovoj vrlo složenoj financijskoj situaciji, kada je proračun Grada Dubrovnika izuzetno pogođen krizom jer uvelike ovisi o turizmu, ipak planirao sredstva za sufinanciranje punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima, sve sukladno trenutačnim mogućnostima. Hoće li prijedlog biti prihvaćen u izvornom obliku ovisit će o odluci Gradskog vijeća na kojoj će se donositi Proračun za 2021. godinu”, odgovorila nam je glasnogovornica Grada Dubrovnika, Marijana Aksić Vitković, dana 22. listopada na naš upit oko zdravstvene skrbi na elafitskom otočju.

Poveznica na Dnevni red

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nastavlja se sanacija pločnika unutar povijesne jezgre Grada

Glas otoka

HGSS-u Dubrovnik uručeno novo terensko vozilo

Glas otoka

Napreduje rekonstrukcija rive Donje Čelo na Kalamoti

Glas otoka