16. siječnja 2021.
GLAS OTOKA LOŠINJ

Grad Mali Lošinj reagirao na objavu Glasa otoka pojasnivši situaciju s novoizgrađenim stanovima

Nakon što smo objavili članak naslovljen “Novi stanovi u Malom Lošinju spremni za useljenje, na zgradi pored u tijeku je ‘uklanjanje nedostataka’”, iz Grada Malog Lošinja smo dobili željenu reakciju, a time i neke odgovore od interesa javnosti.

Tako su nam potvrđene informacije da su novoizgrađene stambene zgrade u Ulici Mate Vidulića, predio Kalvarija, u potpunosti dovršene te se na njima uklanjaju nedostaci, no također slijedi još i priključene na elektroenergetsku mrežu i telefonske linije. Nadalje, po atestiranju i dovršenju dokumentacije, izradit će Završno izvješće tzv. tehnički prijem, nakon čega će zgrade formalno biti useljive te će se pristupiti donošenju Odluka. Nastavno na informacije koje su se pojavile u javnom prostoru, a da bi se u stanove na Kalvariji uselili isključivo kadrovi, Grad takve navode demantira.

Stigao nam je i odgovor zbog čega se buduće najmoprimce još uvijek nije kontaktiralo.

“Deset obitelji za koje je Gradsko vijeće na svojoj sjednici dalo suglasnost za rješavanje stambenih pitanja nisu mogli biti kontaktirani prije te iste sjednice jer bi to značilo prejudiciranje odluke Gradskog vijeća. Procedura je sasvim jasna i kao takva je u potpunosti ispoštovana. Nakon navedene odluke i suglasnosti Gradskog vijeća, pristupilo se svim daljnjim aktivnostima glede dodjele stanova kako kadrovima tako i obiteljima za koje su vijećnici dali suglasnost”, navode iz Grada Malog Lošinja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.