Foto: ŽLU Korčula
GLAS OTOKA KORČULA

VIDEO Radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin na Korčuli u punom zamahu

Dana 23. listopada izvijestili smo da su započeli radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin na otoku Korčuli, koji su danas u punom zamahu.

Foto: ŽLU Korčula

Još ranije Glas otoka je pisao o 10 milijuna kuna vrijednom ugovoru kojime se osigurava poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula i redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.519.750,00 kuna, a sufinancirala ga je u 85-postotnom iznosu Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok je ostatak od 15% financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Snimku radova koji su u tijeku za Glas otoka je ustupila Županijska lučka uprava Korčula.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Potpisan sporazum o sufinanciranju uređenja komunalnog dijela luke Račišće na Korčuli

Vedran Morin

Potpisan ugovor o sufinanciranju komunalne luke Porto-Uš

Glas otoka

Započeli radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin

Glas otoka