Foto: PP Vransko jezero
DALMACIJA HRVATSKA

Ekološki solarni održivi brod na Vranskom jezeru

U petak, 30. listopada u 10 sati, u novouređenom Info centru Biograd na Moru potpisan je Ugovor za nabavu solarne brodice između JU PP Vransko jezero i brodograditelja Agena Marin d.o.o. Biograd n/M, vlasnika Mladena Peharde.

Foto: PP Vransko jezero

U sklopu projekta “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, nabavlja se solarna brodica. Cijena ponude s porezom na dodanu vrijednost iznosi 352.143,75 kuna. Brodograditelj se obvezao naručenu robu isporučiti u roku od 150 dana od dana potpisa Ugovora.

Solarna brodica je sasvim ekološko, komercijalno plovilo kojeg pokreće sunčeva i električna energija. Znači, nema troškova goriva i servisa i što je najvažnije, zagađenja. Ova atraktivna brodica retro dizajna, pod nazivom Solar Ferry, prvi put je predstavljena prošlog vikenda na Biograd Boat Show-u. Namijenjena je za prijevoz putnika na kraćim relacijama i za panoramske vožnje. Dugačka je osam i pol metara, a smještajni kapacitet joj je do 12 putnika.

U sklopu istog projekta nabavljen je električni vlak koji od srpnja 2020.  godine prometuje na području Parka, pa se s ovom novom solarnom brodicom upotpunjuje atraktivna ponuda u Parku prirode Vransko jezero.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Anketni upitnik o Parku prirode Vransko jezero za potrebe Akcijskog plana upravljanja

Glas otoka

‘Tjedan odmora vrijedan’ i ovoga vikenda u Parku prirode Vransko jezero

Glas otoka

Predavanja za maslinare u Informativnom centru Biograd

Glas otoka