27. studenoga 2020.
DALMACIJA HRVATSKA

Šibensko-kninska županija poduzetnicima dodijelila 900.000 kuna

U cilju razvoja maloga gospodarstva, Šibensko-kninska županija priopćila je kako je provela Program dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva u 2020. godini.

Poduzetnicima s područja županije ukupno je odobreno subvencija u iznosu od 900.000,00 kuna. Poticajna sredstva odobrena su za 135 poduzetnika i to za sufinanciranje marketinških aktivnosti, stručnog osposobljavanja te kupnju dugotrajne imovine u obliku poslovnih softvera te strojeva, uređaja i opreme.

“U Šibensko-kninskoj županiji promoviramo i dajemo punu podršku razvoju poduzetništva i poduzetnicima koji su ove godine osjetili negativne posljedice pandemije koronavirusa. Kako bismo umanjili utjecaj pandemije,  osigurali smo dvostruko više od planiranih 450.000,00 kuna za provedbu Programa sufinanciranja gospodarskih subjekata, te je temeljem tog programa tijekom ove godine poduzetnicima koji posluju na području Šibensko-kninske županije ukupno odobren iznos od 900.000,00 kuna bespovratnih sredstava.“, kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako je ovaj program izazvao veliki interes poduzetnika.

Korisnici Programa su mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju maloga gospodarstva, a popis gospodarskih subjekata kojima je dodijeljena subvencija objavljen je na poveznici.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)