27. studenoga 2020.
Foto: Vedran Morin (arhiva)
GLAS OTOKA LOŠINJ

O sigurnosti i privatnosti djece na internetu kroz edukaciju u Malom Lošinju

LAG Kvarnerski otoci organizira u četvrtak, 29. listopada u 16:00 sati, u kino dvorani Vladimir Nazor projekt ProBodul.Net.

Riječ je o projektu osvješćivanja za bezbrižno odrastanje djece uz nove elektroničke tehnologije, odnosno predavanje što djeca, roditelji i učitelji trebaju znati o sigurnosti i privatnosti djece na internetu.

Cilj projekta jest povećati svijest učenika, roditelja i učitelja s područja kvarnerskih otoka o pozitivnim i negativnim aspektima medija u suvremenom društvu.

Predavanje će voditi izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš. Danijel Labaš izvanredni je profesor zaposlen na Odsjeku za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i ECTS koordinator. Na Hrvatskim studijima predaje više predmeta s područja komunikologija i novinarstva, semiotike etike, medijske pedgogije, religije i filma. Gostujući je profesor poslijediplomskih interdisciplinarnih sveučilišnih studija Komunikologija i Kulturologija Doktorske škole Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poslijediplomskog doktorskog studija Informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, doktorskog studija novinarstva Sveučilišta u Mostaru, te specijalističkog studija Odnosi s javnošću Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Član je i Hrvatskoga povjerenstva za suradnju s Organizacijom ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO), Matice hrvatske i Hrvatskoga društva katoličkih novinara. Predsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu od 2008. godine i voditelj krovnog projekta ‘Djeca medija’, te je jedan od organizatora i suvoditelj ‘Komunikološke škole’ Matice hrvatske. Od 1998. godine predsjedava žirijem Glasa Koncila koji na “Danima hrvatskog filma” dodjeljuje filmsku nagradu za promicanje etičkih vrijednosti na filmu “Zlatna uljanica”, te je ujedno i autor i voditelj emisije “Okrugli stol” Trećega programa Hrvatskog radija.

Sudjelovanje je moguće prethodnom prijavom e-poštom na adresu lag@kvarnerski-otoci.hr ili pozivom na broj mobitela 099 403 5935.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)