FOTOGLAS GLAS OTOKA KORČULA

FOTO/VIDEO Međunarodno virtualno natjecanje u izradi lumblija

U Veloj Luci na Korčuli obilježava se višednevna manifestacija Stajun od lumblije, ali s malo drugačijim programom koji je prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Jesensko ozračje u Veloj Luci i ove je godine protkano posebnim aromatičnim mirisom omiljene slastice lumblije, čiji se specifičan miris već sada širi iz domova veloluških domaćica. Zakoračili smo u stajun od lumblije i bliži nam se blagdan Svih sveti, vrijeme koje prvenstveno poziva na mir i tišinu, a ujedno i razdoblje kada se s neprikrivenom radošću prisjećamo naših najmilijih, blagdan kojeg je uistinu teško zamisliti bez okusa lumblije. Ovaj obredni slatki kruh svoju posebnost krije u “sastojcima jeseni“ poput badema, oraha, grožđica, varenika kao i raznih mirodija, a sve više postaje simbolom otočne gastronomije koji objedinjuje tradiciju i suvremenost.

Upravo s ciljem očuvanja i promocije ovog posebnog kolača i običaja povezanih s njime, prije tri godine započeto je slatko putovanje sa Stajunom od lumblije. Ova višednevna manifestacija ubrzo se pretvorila u prepoznatljivu gastro priču koja se nastavlja i ove godine, virtualno, tako što ju prati fotografski natječaj. Fotografije vaše lumblije možete poslati od 26. listopada do 02. studenog e-poštom na email adresu visitvelaluka@gmail.com, a vaši uratci bit će objavljeni na Facebook stranici Vela Luka Tourist Board u foto albumu pod nazivom “Prvo međunarodno virtualno natjecanje u izradi lumblija”. Natjecatelji se mogu prijaviti bez obzira gdje se fizički nalaze tako da se ove godine u natjecanju mogu pridružiti i oni koji ne žive u Veloj Luci, a njeguju tradiciju izrade lumblije. Svaki natjecatelj može sudjelovati samo s jednom fotografijom, a nagrađuju se tri fotografije s najvećim brojem oznaka “sviđa mi se“.

Fotografija iz albuma koja dobije najviše lajkova pobjednik je ovog virtualnog natjecanja. Stoga, ispecite omiljenu slasticu, fotografirajte ju i sudjelujte u “Prvom međunarodnom virtualnom natjecanju u izradi lumblije”. Vaše fotografije šaljite od 26. listopada do 02. studenog na visitvelaluka@gmail.com.

Arhivske fotografije potpisuje Turistička zajednica Općine Vela Luka.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Dječji vrtić Radost u Veloj Luci bogatiji za novu informatičku opremu, namještaj i opremu za kuhinju

Glas otoka

Iz Vela Luke otpremljeno preko 4 tone hrane i higijenskih potrepština

Glas otoka

Obilježena 73. godišnjica rođenja legendarnog Olivera Dragojevića

Glas otoka