27. studenoga 2020.
Foto: Vedran Morin (arhiva)
HRVATSKA

Doznali smo kada se očekuje konačno predstavljanje Jadrolinijinog trajekta ‘Lošinj’

Protoporos IV (sada Lošinj) i Glykofilousa III (sada Ugljan) dva su trajekta izgrađena u Grčkoj o kojima smo ranije imali priliku pisati, a koja je Jadrolinija kupila od tvrtke Aquamarine Developments za 5,18 milijuna eura.

“Lošinj” na vezu u Malom Lošinju; foto: Vedran Morin (arhiva)

Nakon što su doplovili u luku Mali Lošinj, trajekt “Ugljan” brzo je nastupio u službu pa danas povezuje liniju Zadar – Preko, dok je sudbina “Lošinja” nešto drugačija. Nakon višemjesečnog čekanja na vezu u Malom Lošinju, Glas otoka doznaje da se službeno predstavljanje i prva plovidba “Lošinja” očekuje početkom 2021. godine.

“Strategija obnove flote Jadrolinije je usmjerena da na linijama imamo brže, mlađe, veće i komfornije brodove, ali i da osiguramo dostupnost do svakog otoka na što ugodniji i efikasniji način. Sukladno tome, nabavljen je i brod Lošinj (trenutno na remontu u brodogradilištu Kraljevica), treći u proteklih godinu dana koji se pridružio floti Jadrolinije koja sada broji 54 broda”, navode iz Jadrolinije za Glas otoka.

Kapacitet trajekta “Lošinj” je 600 putnika te 140 vozila, dužine 97,85 m, širine 16 m, a može razviti brzinu do 13 čvorova.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)