Foto: Vedran Morin (arhiva)
GLAS OTOKA KORČULA

Tri ponude za održavanje brzobrodske linije Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obrnuto

U nazočnosti članova stručnog povjerenstva i predstavnika brodara, u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu otvorene su ponude prispjele na natječaj za odabir brodara koji će od 1. siječnja 2021. godine obavljati prijevoz na državnoj brzobrodskoj liniji “9808”, Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno.

Temeljem odluke Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet raspisan je natječaj za odabir brodara koji će pružati javnu uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza od 1. siječnja 2021. godine na neprofitabilnoj državnoj brzobrodskoj liniji broj 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno, a za razdoblje od 6 godina.

Rok za dostavu ponuda bio je 26. listopada 2020. godine, a rok za donošenje odluke o odabiru je 30 dana od isteka roka za dostavu ponuda. Za održavanje linije 9808 ponude su dali Krilo Shipping Company d.o.o., Adriatic Fast Ferries d.o.o. i Kapetan Luka- Krilo, vl. Ivan Tomić.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)