Foto (ilustracija): MUP
DALMACIJA HRVATSKA

FAKTORI RIZIKA Najava provođenja policijske kontrole prometa na području splitsko-dalmatinske županije

U srijedu, 28. listopada, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske će se provoditi akcija u prometu pod nazivom “Faktori rizika”.

Akcija će se provoditi od 12 do 17 sati, a prvenstveno će se usmjeriti na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom teških prometnih nesreća: nepropisna brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima, te korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Iz policije upozoravaju sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, u cilju sigurnog sudjelovanja u prometu.

“Prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolnicima, ne sjedajte za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva i za vrijeme upravljanja vozilom ne koristite mobitel i ne poduzimajte radnje koje bi Vam mogle odvući pažnju od upravljanja vozilom, već pažnju usmjerite na vožnju i prilike na cesti”, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)