27. studenoga 2020.
Ilustracija: Pixabay
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 828 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.919. Među njima su 864 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 65 pacijenata.

Izradio: Sandro Puncet

Nažalost, preminulo je 15 osoba zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom. U samoizolaciji je trenutno 26.730 osoba. Do danas je ukupno testirana 449.541 osoba, od toga 3973 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 45 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 3 novozaražene osobe s područja županije. Kod 1 osobe radi se o uvezenom slučaju (boravak u Bosni i Hercegovini). Prilikom dolaska na hitni prijem u Opću bolnicu Pula radi drugih zdravstvenih tegoba, sukladno protokolu testirana je i potvrđena kao COVID-19 pozitivna 1 osoba. Epidemiološka obrada je u tijeku za 1 osobu.

Izliječeno je 11 osoba. Trenutno je 204 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 649 osoba.

Primorsko-goranska županija

“Na području naše Županije, prema današnjim podacima epidemiologa, imamo 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom dok je 25 osoba ozdravilo“, rekao je na početku redovnog susreta s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić. Dodao je da je tijekom vikenda bilo i manje testiranih osoba, ukupno 228 jučer te pozvao sve građane na poštivanje preporuka i mjera kako bi zaustavili širenje virusa.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula. Oboljele osobe su s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U KBC Rijeka preminula je osobe starije životne dobi (81 godina), preminula osoba je s područja Gospića te su uz potvrđeni virus COVID-19 imala i niz kroničnih bolesti. Ukupno je oboljela 458 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 161 aktivnih slučaja, 278 osoba je izliječeno te 19 osoba preminulo.

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 12 osoba. Pod aktivnom nadzorom/mjerom samoizolacije je ukupno 597 osoba

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je većinom o obiteljskim kontaktima sa dosad zaraženim osobama. 12 novooboljelih osoba je sa područja Grada Zadra, 2 sa područja Sukošana te po jedna sa područja Nina, Kolana, Posedarja, Sv. Filipa i Jakova, Vira i Vrsi. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 169 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 591 osoba. U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula starija pacijentica (rođ. 1944. god) oboljela od koronavirusa, te je deseti pacijent u Općoj bolnici Zadar koji je umro s koronavirusom od početka pandemije.

U ovome trenutku na svim COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na Moru na liječenju su 3 bolesnika oboljela od koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije pet osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; troje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku. Trenutno je 120 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. 11 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 43 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 311 osoba. Molimo građane da se nastave pridržavati svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Od ukupno 172 obrađena testa danas su 43 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je djevojčica u dobi od 17 godina koja je bila pozitivna na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih njih 26 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Konavala (utvrđena ep. veza). Izliječeno je 16 osoba: 13 iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te jedna iz Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 149 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 18 244 uzorka. U samoizolaciji je 812 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)