27. studenoga 2020.
Foto: Vedran Morin (arhiva)
GLAS OTOKA KRATKE VIJESTI PAG

Novalja isplaćuje jednokratne financijske pomoći ovčarima

Zbog izrazito sušnog razdoblja u periodu od lipnja do rujna 2020. godine, uslijed čega su ovčari bili primorani nabaviti znatne količine sijena za prihranu ovaca, odnosno kako bi osigurali dovoljnu količinu hrane za pripust i gravidnost, odobrava se isplata jednokratne financijske pomoći u iznosu od 25,00 kn po grlu ovce.

Naknade će se isplaćivati iz sredstava proračuna za 2020. godinu sa stavke Potpore za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Jednokratna financijska pomoć će se isplaćivati isključivo poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik OPG-a, imaju sjedište na području Grada Novalje te na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu drže uzgojno valjane ovce evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja a evidentirane su najkasnije do 30. rujna 2020. godine.

Svi registrirani ovčari obvezuju se do 30. listopada 2020. godine dostaviti Zahtjeve za dodjelu jednokratne financijske pomoći, dokaz o broju ovaca za koje se traži potpora (podatak iz jedinstvenog registra domaćih životinja), rješenje o upisu u upisnik OPG-a, Obrazac Privole i presliku bankovnog računa na koji će se isplaćivati potpora. Dokumentacija se dostavlja osobno u Pisarnicu Grada Novalje ili poštanskim putem na adresu:

  • Grad Novalja
    Upravni odjel za poslove lokalne uprave i samouprave
    Trg Dr. Franje Tuđmana 1, 53291 Novalja,
    “Zahtjev za dodjelu jednokratne financijske pomoći ovčarima 2020.”
(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)