COVID19

Nove mjere Stožera civilne zaštite Istarske županije

Radi izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u okruženju, koja se prelijeva na područje Istarske županije u obliku povećanog broja novozaraženih osoba, a povezano je s dolaskom novozaraženih osoba, kojih većina ima prebivalište na području Istarske županije (poslovne osobe, studenti, učenici srednjih škola, korisnici zdravstvenih usluga i učesnici različitih okupljanja – svadbe i ostalo), novonastalu situaciju koja ugrožava dosadašnje povoljno epidemiološko stanje na području županije sve je teže održavati te je potrebno donijeti pravovremene odluke, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Nastavno na to, Stožer donosi Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama u sustavu pružatelja usluga smještaja socijalne skrbi na području Istarske županije kojom se zabranjuju posjete i izlasci iz domova za starije u sustavu socijalne skrbi.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je 15. listopada 2020. godine Odluku kojom je za svako organizirano okupljanje, nezavisno o planiranom broju okupljenih, potrebno zatražiti suglasnost od Stožera gradova i općina, odnosno Stožera civilne zaštite Istarske županije. Stožer ponavlja upozorenje da zbog sve većeg broja novozaraženih u proteklom razdoblju koji dolaze iz populacije poslovnih osoba, studenata i učenika nakon povratka s puta, ili sa školovanja, te poziva na potrebu primjene svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istarsku županiju, a to se odnosi na izbjegavanje korištenja javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i drugih kontakata nakon dolaska, korištenje osobnih zaštitnih sredstava i javljanje u zdravstvene službe.

Stožer poziva sve djelatnike javnih službi, a posebno zdravstvene djelatnike kao najvažniji dio sustava u borbi protiv bolesti COVID-19, da vode računa o načinu ponašanja izvan radnog vremena, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili unos virusa u sustave i time osigurali nesmetano obavljanje djelatnosti.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Stožer civilne zaštite Istarske županije razmatra otvaranje terasa za caffe barove

Glas otoka

Istarska županija također na online nastavi za učenike viših razreda do 31. siječnja

Glas otoka

Istarski stožer preporuča odgodu svih međužupanijskih sportskih susreta i natjecanja

Glas otoka