press, Ilustracija, pixabay
Pixabay
IZBOR UREDNIKA VIRTUOSZ

HRpolitika: Pred puštanjem u medijski prostor novi politički portal

Virtuosz j.d.o.o. svoj portfelj medijskih projekata ovih dana obogatit će novim.

Naime, pred izlaskom u javni medijski prostor je HRpolitika, neovisni portal usmjeren lokalno, regionalno i nacionalno.

“Želim iscijediti svaku suzu iz oka korumpiranih političara, a to se posebno odnosi na otočne čelnike te stoga pripremamo novi projekt ranije najavljivan. Mislili su neki da će se Glas otoka brzo ugasiti, ali prevarili su se. Ne samo da je portal opstao već pokrećemo još jedan i posebnu pozornost, osim vladajućima, dat ćemo onima koji su nas izbjegavali, prijetili nam i omalovažavali nas. Dolaze lokalni izbori i vrlo rado ćemo podsjetiti otočane kako su se prema nama i čitateljima Glasa otoka odnosili lokalni šerifi. A takvih je previše, od onih koji kupuju novinare do onih polupismenih i bahatih. Takvima poručujem, dobrodošli u medijsko-politički ring. S posebnom poslasticom od 01. siječnja koju pripremamo”, najavljuje urednik Glasa otoka, Vedran Morin, dodajući kako se nada da će slučaj na kojemu radi unazad nekoliko tjedana “lansirati” novi portal.

“Sva nonšalantnost institucija i lokalnih političara treba i mora izaći u javnost, kao i korupcija kod onih koji uživaju i zloupotrebljavaju vlast”, zaključuje odlučno Morin.

HRpolitika, kako sam naziv potencira, posvetit će se isključivo političkim temama – Vlada, Hrvatski sabor, političke stranke, regionalne i lokalne sredine.

O uredniku:

Zanimljiva poveznica je ta što je Vedran Morin svoje prve doticaje s novinarstvom započeo 2012. upravo na portalu Politika, najprije kao novinar, zatim i urednik zamijenivši Ratka Martinovića, danas voditelja Podcast Inkubatora i novinara Večernjeg lista. Uspješnost u svojoj prvoj uredničkoj ulozi održavajući mjesečne ciljeve od 100.000 jedinstvenih posjeta primijetili su i veliki mediji, pa mu je ponuđena akvizicija urednika deska na Dnevno.hr, koju pak odbija i prihvaća novinarsku ulogu. Najduži urednički staž stekao je na portalu Nezavisni.hr kroz 4-godišnje razdoblje. Član je Hrvatskoga novinarskog društva te su njegovi tekstovi, većim dijelom kolumne objavljivane na više od 20 portala. Svojevremeno i posjednik novinarske kartice vanjskog suradnika britanskog “Guardiana”, danas je u medijskom prostoru poznatiji kao glavni urednik regionalnog portala Glas otoka, zbog kojega nije omiljen u određenim društvenim i političkim krugovima.

Katarina Vilić

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Tražimo odvažne dopisnike i novinare na Krku, Pagu, Hvaru, Braču, Visu i Korčuli

Vedran Morin

Osim Frankovića, poziv na konferenciju za medije nije dobio ni Glas otoka dok nije izreagirano

Vedran Morin

Politika iznad Boga

Vedran Morin