GLAS OTOKA KRATKE VIJESTI RAB SVJETLOPIS

Besplatna petodnevna fotoradionica ‘Svijet u bojama’ u Loparu

U Loparu na Rabu od 29. listopda do 2. studenoga održavat će se besplatna petodnevna fotoradionica “Svijet u bojama” namijenjena mladima (starijima od 12 godina) i odraslima, pod vodstvom Sanje Grgić Ćurić (Foto Hrvatska).

Fotoradionica se po treći put održava u Loparu te će obuhvaćati teorijski i praktični dio i izložbu najboljih fotografija polaznika. Broj polaznika je ograničen stoga se zainteresirane moli da se prijave na broj 091/574-2343 (Sanja Grgić Ćurić) ili 099/814-0712; odnosno e-poštom na adresu czk@lopar.com (Centar za kulturu Lopar). Prvi sastanak uslijedit će 29. listopada u 16,00 sati ispred ulaza u Općinu Lopar. Prijavljeni polaznici na radionicu trebaju ponijeti vlastiti fotoaparat ili mobitel s kamerom.

U suradnji s Foto Hrvatskom, fotoradionicu “Svijet u bojama” organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar. Pridružite se u potrazi za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima.

Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će ograničen. Svi sudionici će prema potrebi morati nositi maske (aktivnosti u zatvorenom), održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.

O FOTORADIONICI “SVIJET U BOJAMA”

Fotoradionica “Svijet u bojama” pod stručnim vodstvom dipolomirane novinarke – fotoreporterke Sanje Grgić Ćurić 2016. doživjela je pravi procvat. Nakon višegodišnjih radionica u Zagrebu, osnivanjem Foto Hrvatske i velikom turnejom od oko 40 radionica širom Hrvatske i u susjednoj Bosni i Hercegovini, projektom koji je svojim opsegom i realizacijom jedinstven i dosad neviđen u Hrvatskoj, svrha fotoradionica zasjala je u punom svjetlu.

Usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, istaknuti ljepotu svakog pojedinog kraja svijeta u kojem se radionica događa, te pod stručnim vodstvom voditeljice, fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu cilj je i svrha ovih radionica. Povezujemo mlade i odrasle, obitelji, članove lokalnih zajednica i kroz foto druženja kreiramo određen broj kvalitetnih fotografija koje se kao kruna radionice izlažu na završnoj svečanoj izložbi najboljih radova koja je sastavni dio radionica i koja je mnogim polaznicima često i prva izložba u životu.

O FOTO HRVATSKOJ

FOTO HRVATSKA je mladi, ali već sada sjajno prihvaćen projekt od strane partnera i krajnjih korisnika. Osnovana je 2016. s ciljem unaprjeđenja kvalitete života kroz osvještavanje kreativnih potencijala u nama i kroz približavanje ljepota koja nas okružuje – kroz foto edukacije, izlete, foto šetnje… Idejni začetnici projekta su Sanja Grgić Ćurić (diplomirana novinarka – fotoreporterka) i Nikola Ćurić (diplomirani odgajatelj). Sanja je autorica više vrhunskih fotomonografija i turističkih vodiča (NP Plitvička jezera, NP Brijuni, NP Paklenica…) koje je kroz godine realizirala s najvećim izdavačem takvog materijala u Hrvatskoj, dok je Nikola edukacijski menadžer odnosno dugogodišnji vrhunski rukovoditelj u kulturi. Pokretanjem svog projekta Foto Hrvatska, Sanja i Nikola pokrenuli su i stvorili potpuno novu kvalitetu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)