28. studenoga 2020.
dron pixabay
Pixabay
HRVATSKA

Raspisan je natječaj za dodjelu dronova vatrogasnim društvima

Tele2 u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i ove godine pokreću projekt DRONacija, u sklopu kojega se donira prijeko potrebni dronovi vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj. Tako je u sklopu projekta protekle tri godine Tele2 donirao dronove za 15 vatrogasnih postrojbi, omogućivši time zaštitu oko deset posto površine Hrvatske od požara.

Prema izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice, u ovoj godini bilo je čak 46 posto više vatrogasnih intervencija u odnosu na prethodnu, a čemu su u znatnoj mjeri pridonijele intervencije u Zagrebu radi sanacije štete od potresa. Dronovi su vrijedna tehnologija koja uvelike pomaže u svakodnevnom radu vatrogasaca, kako bi bili učinkovitiji u brizi za okoliš i građane, ali i unapređuje njihovu sigurnost.

Odluku o odabiru vatrogasnih postrojbi za donaciju dronova donijet će stručno povjerenstvo u roku od 30 dana od završetka javnog natječaja i prikupljenih prijava. Povjerenstvo čine predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, vatrogasnih postrojbi kojima je Tele2 već donirao bespilotnu letjelicu i Tele2. Stručno povjerenstvo odluku o odabiru projekata donijet će na temelju kriterija određenih u javnom pozivu.

Sve informacije o natječaju kao i uvjete javnog poziva projekta DRONacija 2020./2021. godine moguće je pronaći na poveznici. Na poziv se mogu javiti sva dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe diljem Hrvatske do 31. listopada predajom dokumentacije i motivacijskog pisma e-poštom na press.info@tele2.com.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)