28. studenoga 2020.
PRess (PGŽ)
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Projekt ‘Mala barka’ najbolji EU projekt prekogranične suradnje, nagrade i za Cres i Krk

Projekt “Mala Barka 2 – Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana” nositelj kojeg je Primorsko-goranska županija, proglašen je najboljim EU projektom hrvatskih županija u kategoriji prekogranične suradnje.

PRess (PGŽ)

“Ovo je satisfakcija ljudima u našoj županiji koji rade na EU projektima, a posebno je značajna jer se tiče zaštite baštine u našoj županiji po čemu je nadaleko poznata” istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina preuzimajući nagradu.

U finalnom izboru bio je nominiran 21 projekt, a nagrade su dodijeljene u četiri kategorije. Iz Primorsko-goranske županije nagrade u kategoriji najboljih gradova dodijeljene su i gradovima Krk i Cres, a među finalistima su bili i Rijeka, Crikvenica, Bakar i Kastav.

“Drago mi je da se i kroz ovakve organizirane akcije promoviraju i potiču europski projekti. Osobno mislim da je uspjeh i da treba čestitati na svakom euru kojeg kroz razne projekte povučemo u Hrvatsku. Sa zadovoljstvom mogu reći da je upravo Primorsko-goranska županije među vodećim hrvatskim regijama po povlačenju europskog novca, a ‘Mala barka’ kao prekogranični projekt jedan od brojnih koje smo proveli. Gledajući financijski to nije tako velik projekt, ali po svom značaju za očuvanje, kao i turističku valorizaciju bogate pomorske baštine sjevernog Jadrana itekako nam je važan“, izjavio je župan Komadina.

Čestitao je svim nagrađenima kao i svim finalistima oba nacionalna natječaja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)