28. studenoga 2020.
PRess (arhiva)
GLAS OTOKA OSTALI

Postoje li mjesni odbori na Elafitima?

U redakciju Glasa otoka stigao je apel otočana zbog bojaznosti da bi ove zime mogli ostati bez kvalitetne zdravstvene skrbi, samim time i liječnika na Elafitima.

Već ranije smo načeli ovu temu upitom prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji odakle nam je rečeno da je na sjednici održanoj 11. ožujka 2019. godine donesen Zaključak o donošenju nove Mreže hitne medicine na području Dubrovačko-neretvanske županije, kojim se povećava po jedna pripravnost hitne medicine i na Elafitima, a što je upućeno nadležnim tijelima na daljnju proceduru. Kako bismo dobili više informacija o stanju na Koločepu, Lopudu i Šipanu, kontaktirali smo mjesne odbore – no neuspješno. Srećom s Općinom Lastovo smo uspjeli brzo stupiti u kontakt odakle očekujemo odgovor koji objavljujemo odmah po njegovom primitku.

Naime, MO Koločep (Kalamota) nije nam odgovorio na upite i pozive koje smo uputili na kontakte mo.kolocep@dubrovnik.hr i 020 757 129, MO Lopud na mo.lopud@dubrovnik.hr i 020 759 086 i MO Šuđurađ (Šipan) na kontakte mo.sudurad@dubrovnik.hr i 020 758 023. Možda načelnici mjesnih odbora smatraju da nemaju odgovornost prema javnosti i medijima, stoga je naša obaveza upozoriti na neaktivnost onih kojima su otočani pružili povjerenje. Unatoč tome, Glas otoka će svakako nastojati osigurati sve potrebne odgovore i saznanja, te s time pravovremeno izvještavati javnost.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)