Vedran Morin/Glas otoka
POLITIKA

SDP predlaže produženje moratorija na ovrhe

Danas ponovno kreću ovršni postupci, nakon šest mjeseci moratorija. U SDP-u tvrde kako je Vlada točno u dan znala kada će se ovrhe ponovno početi provoditi, a nije poduzela ništa da olakša položaj građana koji su, u velikom broju upravo zbog ekonomske krize, dovedeni u situaciju da ne mogu podmirivati svoje obveze.

“Iako smo na vrijeme apelirali da se moratorij produži za barem tri mjeseca, kako bi se pripremio paket mjera pomoći za postojeće postupke i donio novi zakon, Plenković i HDZ su to odbili i ozbiljno ugrozili egzistenciju nekoliko tisuća naših sugrađana”, smatra predsjednik SDP-a, Peđa Grbin.

Kako su mišljenja da još uvijek nije kasno da se situacija popravi, SDP predlaže vladajućima sljedeća rješenja:

– prihvaćanje prijedloga zakona koje smo predložili prošlog tjedna, a koji Vladi omogućavaju produženje moratorija na ovrhe,
– za vrijeme produženog moratorija na ovrhe pripremu paketa mjera, koje će građanima nakon isteka produženog moratorija omogućiti otplatu postojećih dugova,
– upućivanje novog Ovršnog zakona u proceduru,
– uvođenje moratorija na kredite, kako se broj ovršnih postupaka ne bi dodatno povećavao, a kriza produbila.

“Svjesni smo činjenice da se dugovi moraju vraćati, ali ekonomska i zdravstvena kriza u kojoj se nalazimo traži malo više razumijevanja prema građanima nego što ga Vlada danas pokazuje”, zaključuje Grbin.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Peđa Grbin (SDP): Izjave Plenkovića o novinarima su nekorektne i neprimjerene

Glas otoka

Đanino Sučić (UK): ‘Želim grad bez tajni za njegove stanovnike’

Vedran Morin

Peđa Grbin dao podršku Marinku Žicu i njegovoj kandidaturi za načelnika Općine Punat

Glas otoka