27. studenoga 2020.
Foto: ika.hkm.hr
GLAS OTOKA KORČULA VJERSKI KUTAK

Misijska nedjelja u Župi Svih svetih u Blatu

Na misijsku nedjelju, dan molitve i promicanja misijskoga poslanja, 18. listopada, djeca iz dječje radionice Biseri Očeva milosrđa i OŠ Blato izvela su na kraju euharistijskih slavlja u 9 i 18 sati u Župi Svih svetih u Blatu kratak igrokaz. Prispodobili su djecu sa svih kontinenata i ispričali njihova iskustva u susretu s misionarima, posebice ističući kako su im oni pomogli, javlja IKA.

Foto: ika.hkm.hr

Pripreme za prodajnu izložbu tekle su pomalo drukčije nego prijašnjih godina kad se okupljalo u velikoj skupini. Budući da ima četrdesetero djece iz skupine Bisera Očeva milosrđa, u dobi od prvoga do petoga razreda, sastanci su se zbog epidemioloških mjera u borbi protiv pandemija koronavirusa, održavali u manjim skupinama. Neki su od slanoga tijesta oblikovali razne oblike i ispekli ih, a drugi su ih bojili, ukrašavali i pakirali.

Djeca su se s velikim žarom i angažmanom uključila u pripreme, a vjernicima je nakon mise bilo ponuđeno da njihove rukotvorine kupe i tako svojim prilogom pomognu misije Družbe kćeri Milosrđa Trećega samostanskoga reda sv. Franje na Kubi. Naše sestre od kolovoza 2014. žive u Jaimanitasu, siromašnom predgrađu Havane, gdje djeluju kao misionarke. Ostvaruju to u dvije župe kao vjeroučiteljice, posjećuju starce i bolesnike po obiteljima i rade s mladima. Pozivaju ih na misu, a djecu i odrasle pripremaju na sakramente i poučavaju ih u vjerskom životu. Za njih prikupljaju pomoć u odjeći i hrani koju im daju na susretima ili pri posjetu u njihovim kućama.

“Od srca hvala djeci i vjernicima koji su pomogli svojim molitvama, prilozima i radom u radionicama, da bi i naš maleni prilog pomogao našim sestrama misonarkama da u kućama kubanskih obitelji probude vjerski životi podupru ga u njegovu razvitku”, istaknula je s. M. Juliana Beretić.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)