Marinela Vištica Ćepulo "Virska Kaštelina"
FOTOGLAS IZBOR UREDNIKA IZDVOJENO

FOTO Virska Kaštelina pokorila konkurenciju na ‘brzopoteznom’ fotografskom natječaju

Na “brzopotezni” fotografski natječaj Glasa otoka prijavilo se 19 autora s ukupno 38 fotografija. Ovoga puta nismo odredili temu pa je svaki autor imao slobodnu volju pri odabiru motiva s preporukom na otoke. Svejedno nas veseli što su pristizale fotografije nastale i na kontinentu, no naša dva suca, Maja Kraljik i Sandro Puncet pri odlučivanju najboljih vodili su se prvenstveno motivom otoka.

Na vrhu se našla “Utvrda Kaštelina u zalazu” nastala na Viru autorice Marinele Vištice Ćepulo, a prati ju Ante Roca s fotografijom “Starac, more i zalazak” koja je zabilježena na otoku Prviću. Konačnom bodovanju se pristupa na sljedeći način: Prijavljena fotografija sama po sebi donosi 1 bod, prvo mjesto dodatnih 17 bodova, drugo mjesto 14, treće i četvrto mjesto 11 bodova, peto i šesto mjesto 9, sedmo i osmo mjesto 6 bodova i deveto te deseto 3 boda.

Slobodna tema – poredak 10 najboljih

1. Marinela Vištica Ćepulo – “Utvrda Kaštelina u zalazu” 18 bodova
2. Ante Roca – “Starac, more i zalazak” 15 bodova
3. Mihaela Zaharija – 12 bodova
4. Tea Čop – 12 bodova
5. Goran Grudić – 10 bodova
6. Marinela Vištica Ćepulo – 10 bodova
6. Goran Grudić – 10 bodova
8. Andrija Čolakovac – 7 bodova
8. Ema Dejhalla – 7 bodova
10. Aleksandar Tomulić – 4 boda

U ukupnom poretku u vodstvu je Aleksandar Tomulić sa 63 boda, prate ga Marinela Vištica Ćepulo sa 59, Goran Grudić sa 45, Jadranka Mamić sa 43, Đoko Glušica sa 35, Ivana Skoblar sa 32 boda i ostali…

Sljedeća tema

Otočna čarolija jeseni, skraćeno “očaraj” nova je tema fotografskog natječaja Glasa otoka. Od autora ovom prilikom očekujemo da kroz objektiv zabilježi jesensku čaroliju na škoju. Što je više jesenskih boja izraženo na fotografiji koja je nastala na jednom od hrvatskih otoka time su šanse za pobjedom veće. Budite kreativni, maštoviti, vodite se pravilnom kompozicijom i ne zaboravite nasloviti svoje radove, te u slučaju da se na fotografijama nalaze malodobna djeca uz to nam dati privolu za objavom. Sudjelovanjem u našim natječajima pristajete da objavimo vaša imena u svrhu konačnog poretka i autorizacije fotografije.

Podsjetimo, pobjedničke fotografije s natječaja u organizaciji portala Glas otoka krasit će kalendar za 2021. godinu, a također ulaze u izbor za najbolju godišnju fotografiju. Novi natječaj “Očaraj” službeno ćemo najaviti u članku s trenutnim konačnim poretkom narednih dana, međutim isti je službeno otvoren od trenutka ove objave, a radove kao i do sada šaljite na adresu e-pošte “glasotoka@gmail.com“. Svaki autor se može prijaviti s jednom ili dvije fotografije (min. vel. rez. 2 MB/1200×800) do 01. prosinca kada zaključujemo ovogodišnji niz od osam natječaja koliko je organizirano kroz godinu. Dosadašnje pobjednike potražite u rubrici Svjetlopis.

Budite kreativni i očarajte naše nagrađivane suce kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na izdvojenom vremenu 🙂

Na "brzopotezni" fotografski natječaj Glasa otoka prijavilo se 19 autora s ukupno 38 fotografija. Ovoga puta nismo…

Gepostet von Glas otoka am Montag, 19. Oktober 2020

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Tražimo odvažne dopisnike i novinare na Krku, Pagu, Hvaru, Braču, Visu i Korčuli

Vedran Morin

Osim Frankovića, poziv na konferenciju za medije nije dobio ni Glas otoka dok nije izreagirano

Vedran Morin

Nakon pisanja Glasa otoka, gradonačelnica Grada Malog Lošinja odustala od povećanja plaće

Vedran Morin