26. listopada 2020.
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Preminuo dugogodišnji sportski novinar i kolumnist Orlando Rivetti

Foto: lokalpatrioti-rijeka.com

U nedjelju 18. listopada u Rijeci je u 69. godini preminuo dugogodišnji sportski novinar i kolumnist Orlando Rivetti, javlja Jutarnji list.

Legenda riječkog sportskog novinarstva bio je dugogodišnji kolumnist Novog lista i prava legenda sportskih zbivanja u Hrvatskoj, ali i šire, a nogometni klub Rijeku pratio je od samih početaka

Također je bio kolumnist u Jutarnjem listu te dopisnik u Sportskim novostima, a bio je i voditelj popularne emisije na riječkom Kanalu Ri koja se emitirala u više od 400 epizoda.

Godine 1996. nagrađen i godišnjom nagradom Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) za pisano novinarstvo, a 2012. godine je dobio i nagradu za životno djelo. Izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava u nogometu i košarci, kao i s pet Olimpijskih igara.

Osim u nogomet bio je veliki zaljubljenik u košarku čiji je u jednom preiodu životu bio i sudac, a strast mu je bila bočanje. Bio je čelnik bočarskog kluba Brajde.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)