26. listopada 2020.
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

Ilustracija: Pixabay

U posljednja 24 sata zabilježeno je 819 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5164. Među njima je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

Od posljedica koronavirusa, u protekla 24 sata preminulo je 8 osoba. U samoizolaciji je trenutno 21.148 osoba. Do danas je ukupno testirano 397.000 osoba, od toga 4948 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 156 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 2 pozitivne osobe s područja županije. Kod jedne osobe iz mjera samoizolacije radi se epidemiološki o uvezenom slučaju (boravak i kontakt s pozitivnom osobom u gradu Zagrebu). Za drugu osobu je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 183 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 13 osoba je ozdravilo. Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata obrađeno je ukupno 375 uzoraka.

Na današnji dan u Županiji je 159 aktivnih, korona pozitivnih slučajeva, a 524 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 8 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su tri osobe preminule. 6 oboljelih osoba je s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Korenice.  U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U OB Gospić preminule su tri osobe starije životne dobi (87, 88 te 92 godine), korisnici su Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni virus COVID-19 imale i niz kroničnih bolesti. Ukupno je oboljela 371 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 150 aktivan slučaj, 212 osoba je  izliječeno te 9 osoba preminulo.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama:

1.      Gospić – 150 (od toga 80 u Domu za starije i nemocne)
2.      Otočac – 6
3.      Perušić – 2
4.      Brinje – 1
5.      Plitvička jezera – 1

U posljednja 24 h testirane su 23 osobe.  Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 463 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je o kontaktima sa dosad zaraženim osobama, a novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (7) te općina Kali (1), Poličnik (2), Škabrnja (1), Vir (1) i Zemunik Donji(1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 188 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 365 osoba. U Općoj bolnici u Zadru na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijaliziranoj bolnici Biograd na moru liječi se 4 lakših bolesnika.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od COVID-19 infekcije; jedna s prebivalištem u Šibeniku, a druga u Vodicama. Još su dvije osobe iz naše županije pozitivne na SARS-CoV-2 virus, ali trenutno borave na području druge županije gdje su epidemiološki obrađene i tijekom zaraznosti nisu ostvarile kontakte u našoj županiji. Trenutno je 46 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Dvije osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 21 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 178 osoba. Molimo građane da se nastave pridržavati svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 375 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Imotskog 1, Kaštela 4, Omiša 1, Sinja 5, Solina 5, Trilja 1, Trogira 1, Dicma 2, Dugog Rata 1, Jelse 1, Klisa 1, Marine 2 i Muća 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 37 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1734 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 30 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 13 osoba iz Dubrovnika (7 muških i 6 ženskih, od kojih 4 muške i 3 ženske imaju utvrđenu epidemiološku vezu). Nadalje, novozaražene su i 3 muške osobe iz Vele Luke (sve s utvrđenom epidemiološkom vezom), 1 muška osoba s Mljeta (utvrđena epidemiološka veza), 1 muška osoba iz Metkovića, 1 ženska osoba iz Župe dubrovačke (s utvrđenom epidemiološkom vezom) te 1 muška osoba iz Stona.

Izliječeno je 13 osoba – 6 iz Dubrovnika, 3 iz Kule Norinske, 2 iz Metkovića, 1 osoba iz Župe dubrovačke i 1 osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađena su 174 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 16 999 uzoraka.

U samoizolaciji je 500 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđeno je 1 kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je 87 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)