20. listopada 2020.
CRNA KRONIKA

U Rijeci ispitan 54-godišnjak zbog prijetnji smrću

Ilustracija: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1965.) zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji osumnjičenik unatrag nekoliko mjeseci; nezadovoljan načinom rješavanja predmeta povodom zahtjeva njegove sestre za legalizaciju nekretnine i s ciljem da kod službenika zaduženog za rad na istom predmetu izazove osjećaj straha; telefonskim putem mu rekao da će osobno doći u prostorije gradske uprave te da će usmrtiti onog djelatnika koji potpiše rješenje o odbijanju zahtjeva za legalizaciju, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik u istom cilju 14. listopada 2020. oko 9,30 sati telefonom zatražio razgovor s pročelnicom nadležnog odjela gradske uprave i tijekom razgovora ju upozoravao kako će ostvariti svoje ranije izrečene riječi. Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj straha i osobne nesigurnosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)