20. listopada 2020.
COVID19

Nove mjere Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Foto: Vedran Morin (arhiva)

Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, donio je tri odluke:

1. Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u nekim županijama i u susjednim državama od kuda često korisnici domova primaju posjete, stožer CZ PGŽ donio je odluku da do daljnjeg neće biti dozvoljeni posjeti u Domovima za starije osobe kao ni izlazak van okućnica domova korisnika, osim u iznimnim situacijama kao što su, primjerice, neodgodivi zdravstveni pregledi i sl.. Isto tako postojat će iznimne situacije kada će i posjeti biti mogući. Stožer će u slučaju poboljšanja epidemiološke situacije opozvati odluku.

2. Stožer CZ PGŽ temeljem stabilne epidemiološke situacije na području Kvarnera i Gorskog kotara drži da se nastava u obrazovnim institucijama može nastaviti po dosadašnjem modelu dakle u školama. U slučaju da tri dana za redom na području PGŽ bude više od 50 novozaraženih dnevno, Stožer civilne zaštite PGŽ uputit će prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje online nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole.

3. Temeljem zahtjeva Stožera CZ RH za stavljanje u funkciju sekundarnih i tercijalnih bolničkih kapaciteta (dvorane i sl.) Stožer CZ PGŽ smatra da temeljem stabilne epidemiološke situacije u PGŽ trenutno za to ne postoji potreba, ali će se poduzeti sve potrebne pripremne radnje ukoliko bude potrebno osigurati dodatne kapacitete.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)