19. siječnja 2021.
TikTok (preslika)
POLITIKA

Ivan Pernar otkazao ‘suradnju’ s Facebookom i zagospodario TikTokom

Na mega popularnoj kineskoj društvenoj mreži TikTok pronašli smo i poznato političko lice iz Hrvatske, bivšeg saborskog zastupnika i aktivista Ivana Pernara.

Kako naglašava u trenutno jedine dvije objavljene snimke, nezadovoljan dosegom njegovih objava na Facebooku gdje okuplja gotovo 280.000 članova te fact-checkingom (provjerom činjenica), odlučio je preći na novu platformu kako bi se tim putem obraćao ciljanoj publici. A ona je na ovoj društvenoj mreži pretežito mlađa, u prosjeku rekli bismo najviše okuplja maloljetnike i tinejdžere, stoga je za pretpostaviti kako Pernar svoje političke ciljeve namjerava graditi na mladima. Na posljednjim parlamentarnim izborima, podsjetimo, Ivan Pernar ostao je bez saborskog mandata, nakon čega nije krio nezadovoljstvo slabom podrškom birača.

Tik Tok je aplikacija iz Kine, jedna od najpopularnijih danas u svijetu. Svjetsku slavu stekla je strjelovitom brzinom, a zbog svoga porijekla postala je i “trn u oku” aktualnom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu nakon najave Microsoft Corpa da preuzme američke operacije Tik Toka, što je Trump uvjetovao vremenskim rokovima. Na ovoj platformi korisnici iz cijeloga svijeta objavljuju kratke snimke različitih koncepata u maksimalnom trajanju do 60 sekundi.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.