19. siječnja 2021.
Foto: Facebook.com/pg/HDZ1989
POLITIKA

Andrej Plenković: ‘Ne planiramo novi lockdown, apeliramo na razum’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu 17. listopada u zagrebačkom Hotelu Westin sastao se s članovima Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”, na kojem se razgovaralo i o borbi protiv radikalizma.

Nakon sastanka Plenković je komentirao i prozivke koje su mu upućene od predsjednika Republile Zorana Milanović.
Istaknuo je da predsjednik Milanović u devet mjeseci svog mandata umjesto da igra ulogu koja mu je namijenjena sukladno Ustavu na politički način pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svog rada.

“Prvo ne pokazuje poštivanje himne, nepoštovanje Dana državnosti i nepoštovanje prema konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora“, rekao je Plenković.

Dodao je da je predsjednik Milanović bio i glavni pokretač inicijative propitkivanja ustavnosti i zakonitosti rada Nacionalnog Stožera civilne zaštite, borbe protiv epidemije u Hrvatskoj i pandemije kononavirusa globalno stalno je minimalizira i relativizira.

Pleković je prozvao predsjednika Milanovića da je dva dana nakon potresa u Zagrebu otišao u “Klub” Dragana Milanovića dok je on s drugima obilazio Zagreb da se vide oštećenja. Naglasio je da Milanović u zadnjih mjesec dana napada policiju, Državno odvjetništvo USKOK.

“Imamo predsjednika koji je pobjedio na izborima jer su ga podržala gospoda poput Miroslava Škore i iz Mosta”, rekao je Plenković.

Spomenuo je da je Milanović krenuo ponovno s uvredama.

“To je njegov nivo rasprave koju želi uvesti u komunikacijski i politički prostor ne bi li ozbiljnu situaciju u Hrvatskoj borba protiv radikalizma minimalizirao je i relativizirao”, rekao je Plenković

Poručio je, ako Milanović nastavi tako obnašati svoju dužnost dovest će u pitanje instituciju Predsjednika.

Novinarima je potvrdio i njemu upućene nove prijetnje koje su uslijedile nakon pokušaja policajca pred Banskim dvorima. No, nije komentirao kako su upućeni, kao što nije komentirao je li napadač Danijel Bezuk pratio kretanje predsjednika države i njega

Na pitanje novinara hoće li se sastati s predsjednikom Milanovićem vezano za napad pred Banskim dvorima, Plenković je odgovorio da ne vidi razloga zašto bi se sastao s nekim tko relativizira radikalizaciju.
Plenković je komentirao i rekordan porast oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Na upit novinarke Glasa otoka hoće li doći do novog lockdowna, rekao je da se za sada to ne planira. Naglasio je da se mora dignuti stupanj odgovornosti jer ako ne postoji disciplina bolest se neće pobjediti. Dodao je da neke zemlje idu s restriktivnim mjerama, a u Hrvatskoj se jasnim okvirima, preciznim preporukama želi izbjeći dinamika bolesti.

“Svjesni smo što znači lockdown za gospodarstvo. Da nismo svjesni ne bi dali 6,5 milijardi kuna plaće privatnom sektoru, potez bez presedana bilo koje hrvatske Vlade, potez koji je održao radna mjesta i kompanijama da prežive situaciju. Učinit ćemo sve što možemo da apeliramo na razum“, istaknuo je Plenković.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.