20. listopada 2020.
GLAS OTOKA LOŠINJ

‘Razlistaj se’ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj

Ovogodišnja je manifestacija “Mjeseca hrvatske knjige” posvećena planetu Zemlji u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je “Razlistaj se”.

Ideja obilježavanja Dana planeta Zemlje prvi je put predstavljena 1969. godine, no službeno se obilježava od 1992. kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda (UN) o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Godine 2009. Opća skupština UN-a je 22.travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje, koji je prvi put obilježen 22. travnja 1970. na sveučilištima SAD-a. Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se i u Malom Lošinju od 15. listopada do 15. studenoga. Manifestacija započinje izložbom knjižnične građe o planetu Zemlji i održivom razvoju, u Središnjoj knjižnici u Malom Lošinju, u petak 16. listopada.

Ostatak programa kojim će Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj obilježiti Mjesec hrvatske knjige možete provjeriti posjetom knjižnici, putem službenih web stranica ili na pdf dokumentu “Mjesec knjige 2020”.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)