20. listopada 2020.
HRVATSKA ISTRA I KVARNER KRATKE VIJESTI

Policija upozorava na učestalu pojavu divljači na cesti te poziva na oprez

Pixabay

Proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 11 sudara sa životinjama na cesti.

Na području Kostrene, Kraljevice, zatim Rijeke, Viškova i Vrbovskog vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na širem području Viškova je evidentiran i sudar autobusa sa srnećom divljači.

Sudara sa životinjama je bilo i na području otoka Krka i Matulja gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila, dok je na širem području Novog Vinodolskog jelen istrčao na kolnik i udario u osobno  vozilo. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 43 000 kuna.

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači. Napominju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)