20. listopada 2020.
GLAS OTOKA RAB

Ciklus radionica posvećen reciklaži u Loparu na Rabu

Tijekom listopada i studenog u Centru za kulturu Lopar predviđen je ciklus radionica posvećen reciklaži u sklopu projekta “Kreativnost u svakodnevici”.

Ove godine naglasak će biti na podizanju razine ekološke osviještenosti i kreativnim načinima korištenja rabljenih materijala. Radionice se održavaju pod vodstvom članica Kulturno-umjetničke udruge Akt, Centra za kulturu Lopar, uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar.

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu budući je broj polaznika ograničen. Zainteresirane se moli da se za odabrane radionice prijave najkasnije dva dana prije njihova održavanja u Centru za kulturu Lopar: czk@lopar.com, 099/814-0712.

Radionice:

Subota, 24.10. u 10,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA RECIKLIRANJA PLASTIČNIH VREĆICA: IZRADA PERNICA ILI KOZMETIČKIH TORBICA TEHNIKOM FUZIJE POMOĆU PEGLE (za srednjoškolce i odrasle)

Na radionici će se polaznici upoznati s tehnikom recikliranja / fuzije plastičnih vrećica pomoću pegle te će od dobivenog materijala napraviti pernicu / neseser. Mole se polaznici koji mogu da sa sobom ponesu više plastičnih vrećica i pegle. Cilj radionice je ukazati da se od materijala namijenjenog otpadu mogu napraviti korisni uporabni predmeti.

Subota, 24.10. u 13,00 sati, prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE DRŽAČA ZA PISAĆI PRIBOR OD RECIKLIRANIH MATERIJALA (za djecu i odrasle)

Od korištenih limenki i tekstilnog materijala namijenjenog otpadu izrađuju se držači pribora za pisanje i crtanje u obliku čudovišta. Polaznici mogu na radionicu donijeti svoj materijal, a to su limene konzerve, tekstil, karton.

Subota, 19.11. u 10,00 sati, Prostor DVD-a Lopar

RADIONICA IZRADE UKRASNIH JASTUČIĆA ILI JASTUČIĆA ZA ŽIVOTINJE OD RECIKLIRANIH TKANINA (za srednjoškolce i odrasle)

Radionica se sastoji od pripreme pamučnih tkanina (najbolje stare muške pamučne majice) za rezanje rubova u obliku resica koje se potom vežu jedna za drugu i na taj način spajaju uradak u oblik jastučića koji se puni spužvom i ukrašava. Polaznici mogu donijeti svoj materijal.

Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će manji od uobičajenog. Za vrijeme radionica sudionici moraju nositi maske, održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)